Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je u četvrtak, 25. srpnja 2024., četvrta ljetna kreativna radionica kojom je zaključen srpanjski ciklus radionica.

Bila je ovo posebna radionica namijenjena majkama i njihovim kćerkama koje su dobile priliku naučiti kako se izrađuju naušnice od polimerne gline. Sve o izradi takvih naušnica naučila ih je mlada učiteljica Sabina Novoselić iz Šaga. Ona se u slobodno vrijeme bavi raznim kreativnim vještinama, a posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno se bavi izradom maštovitih naušnica od gline. Korisnici Knjižnice, ali i svi ostali građani Belišća i susjednih mjesta, mogli su vidjeti Sabinine naušnice izložene u prostoru Knjižnice tijekom svibnja ove godine.

Na ovoj radionici također je prisutnim sudionicama pokazala svoje izrađene naušnice kako bi im što bolje dočarala neizmjerne mogućnosti izrade nakita od polimerne gline. Svim mamama i kćerkama Sabina je unaprijed pripremila zamišljeni oblik naušnica jer se polimerna glina mora zapeći u pećnici kako bi bila podatna za daljnju obradu. Isto tako, za svaku je prijavljenu sudionicu pripremila antialergijske kopčice ili iglice za naušnice, ovisno o tome imaju li probušene uši. Pripremljene oblike naušnica mame i kćerke obojile su prema vlastitim zamislima Posca flomasterima koji se mogu primijeniti na bilo kojoj podlozi ili predmetu, a pokazalo se da su izvrsni i za bojenje gline. Nakon bojenja trebalo je pričekati da se osuši naneseni sloj boje i onda su se naušnice premazale posebnim lakom da se zaštiti boja. Rezultat njihovog truda bile su predivne, originalne naušnice koje će zasigurno rado nositi u svim prilikama.

Ljetne kreativne radionice u Knjižnici Belišće nastavit će se i tijekom kolovoza. Detaljnije informacije o svakoj radionici bit će pravovremeno objavljene u lokalnim medijima i na knjižničnoj Facebook stranici.

Tekst: Dijana Crljenić
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content