Novosti|

Na današnjoj, 8. sjednici Gradskog vijeća grada Belišća, sve su točke dnevnog reda usvojene jednoglasno. Nije bilo pitanja pod aktualnim satom te se odmah prešlo na najvažnije točke, one vezane uz program obilježavanja Dana grada Belišća te dodjelu javnih priznanja za 2018. godinu.

Program obilježavanja Dana grada započinje sutra, 21. travnja i trajat će do 13. svibnja. I ove godine bit će već tradicionalnih događanja, ali i nekih novih poput Belišćanskog vremeplova, glazbeno, filmsko, scenskog spektakla.

Odbor za obilježavanje Dana grada prihvatio je sve prijedloge aktivnosti pristigle na javni poziv, tako da će Belišćani i njihovi gosti moći uživati u ukupno 49 zbivanja, od društvenih, preko kulturnih do gastronomskih i sportskih.

Što se javnih priznanja tiče, Grad Belišće će ove godine dodijeliti jedno javno priznanje „Počasni građanin Belišća“, sedam Plaketa „Grb grada Belišća“ te tri Plakete „S.H. Gutmann“.

Odbor za javna priznanja podržao je inicijativu gradonačelnika Dinka Burića da se obitelji Gutmann, odnosno njihovim potomcima Nelly Auersperg i Williamu de Gelseyu, uruči javno priznanje „Počasni građanin grada Belišća“. Gutmannovi potomci neće ovo priznanje primiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća 30. travnja, već će im ono biti uručeno na premijeri Belišćanskog vremeplova, 2. svibnja.

Gradski vijećnici su usvojili prijedloge Odbora za javna priznanja da se „Grb grada Belišća“ dodijeli Veljku Kajtaziju za izuzetna ostvarenja i doprinos unaprjeđenju životnih uvjeta romske nacionalne manjine i integraciji u sve sfere društva na području grada Belišća, Želimiru Sušiću za izuzetna ostvarenja i doprinos kulturnom, duhovnom i sveukupnom društvenom životu Grada, Dubravku Maričiću za izuzetna ostvarenja i doprinos u razvoju kulturnog i sportskog života te doprinos u razvoju tehničke kulture, Udruzi invalida rada i osoba s invaliditetom Belišća i Valpova za izuzetna ostvarenja i doprinos u rješavanju problema invalida rada i osoba s invaliditetom, Josipu Rakmiću za izuzetna ostvarenja i doprinos u športskom i sveukupnom društvenom životu Grada, Željku Čorbi za izuzetna ostvarenja i doprinos u razvoju kulturnog i športskog života Grada te Plesnoj skupini članica Kluba Matice umirovljenika „Babe bez kočnica“ za izuzetna ostvarenja i doprinos kulturnom, turističkom i sveukupnom životu grada Belišća.

Plaketa „S.H. Gutmann“, javno priznanje za izuzetna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu Grada, na svečanoj će sjednici dobiti Eryia d.o.o. Bistrinci, „Dana“ trgovina na malo Gat te dr. Joachim Brenk, predsjednik Uprave Possehl GmbH.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić je u izjavi za medije rekao kako su u završnim pripremama za obilježavanje 134. rođendana grada Belišća, a obzirom na 23 dana koliko će trajati obilježavanje i predviđenih 49 događanja, to je iznimno zahtjevno.

-Nadam se da ćemo uspjeti ispuniti sve ono što zajedno očekujemo, a to je dostojno obilježiti ovogodišnji Dan grada Belišća i crkveni god svetog Josipa Radnika. Očekujemo brojne delegacije naših gradova prijatelja i partnera iz više zemalja, bit će tu i novosti vezanih uz Belišćanski vremeplov, a priželjkujemo i očekujemo dolazak izaslanstava država koje imaju svoja predstavništva u Republici Hrvatskoj, rekao je na kraju sjednice gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Ostale točke dnevnog reda 8. sjednice belišćanskog Gradskog vijeća odnosile su se na statusna pitanja tvrtke Hidrobel, usvojena je izmjena Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada na području grada Belišća, a treba izdvojiti i izvješća zapovjednika belišćanskih vatrogasaca Dubravka Čovčića o radu Vatrogasne zajednice grada Belišća u 2017. godini, o planu unaprjeđenja zaštite od požara u 2018. te o planu zaštite od požara u nadolazećem žetvenom razdoblju.

Tekst: Monika Đogaš, GRB
Foto: Tin Lacković/Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content