Novosti|

Danas je u poslijepodnevnim satima održana 15. izvanredna sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na kojoj su vijećnici raspravljali o šest točaka dnevnog reda, od čega su dominirale dvije točke.

Prva od njih odnosi se na početak postupka javne nabave za izgradnju hostela kod Kajak kluba Belišće, zbog čega se donijela odluka o osiguranju početnih sredstava putem kredita, a koji će u cijelosti biti vraćen iz sredstava fondova Europske Unije nakon dovršetka projekta.

Projekt, inače vrijedan nešto malo manje od 7,5 milijuna kuna predviđa, osim izgradnje hostela pored Kajak kluba i izgradnje šetnice od Kajak kluba u Belišću do odmorišta „Drava“ u Bistrincima, još i uređenje kajakaškog veslališta i uređenje samog odmorišta „ Drava“ u Bistrincima. Sufinanciran je sredstvima fondova Europske Unije u iznosu od 85%, dok preostalih 15% osigurava Grad Belišće.

Među ostalim točkama dnevnog reda posebno je važna bila ona koja se odnosila na izmjene dosadašnjeg gradskog Pravilnika o dodjeli studentskih stipendija, a kojima se omogućava, od ove akademske godine, dodjela studentskih stipendija svim redovnim studentima s područja grada Belišća, neovisno o prosjeku ocjena. Sam prosjek ocjena i ukupno ostvareni bodovi  imat će utjecaja jedino na mjesečni iznos svake stipendije, koji će bit podijeljen u tri kategorije, 400 kn mjesečno, 700 kn mjesečno i za 25 najboljih studenata, 1100 kn mjesečno.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content