Novosti|

Djeca iz Dječjeg sela Ladimirevci više od deset godina redovno dolaze svake subote u radionice Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće. U radionicama nastoje ostvariti svoje želje i pokušavaju napraviti nešto čime će se moći pohvaliti: model aviona, kućicu, fotografiju, robotića…

Nažalost, ne mogu svi doći subotom u radionice. Stoga Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće u dogovoru s gospođom Sanjom Pavanić iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci organizira radionice u Dječjem selu za djecu koja će za vrijeme uskrsnih praznika ostati kod kuće.

U utorak, 22. ožujka 2016., od 15,00 sati planirana je radionica maketarstva-modelarstva. Voditelj radionice Zvonimir Hajnc priredio je za polaznike maketu košarice s uskrsnim jajetom ili maketu kolica, a mali majstori bi isto trebali izrezati od šperploče na strojevima “Unimat”. Bit će mogućnost izrezivanja i izrade i drugih modela, a iz CTK se nadaju se da će stroj za rezanje stiropora biti dovoljno velik izazov.

U srijedu, 23. ožujka 2016., od 10,00 sati voditelji radionice robotike-elektronike Denis Vida i Ivica Mihaljević prezentirat će zainteresiranim polaznicima radionicu robotike u Dječjem selu. Što je to “Arduino”, robotska kolica, robotska ruka i slična pitanja više neće biti nepoznanica za većinu njih. Na radionici će djeca moći vidjeti i robota koji prati liniju na papiru, a sami će pokušati isprogramirati pomoću “Arduino” sučelja neke jednostavnije zadatke iz automatike.

Bude li interesa za fotografiju, voditelj Dragan Francuz uputit će mlade fotografe u svijet digitalne fotografije.

Ovo je nastavak dugogodišnje kvalitetne suradnje Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće i rukovodstva SOS Dječjeg sela u Ladimirevcima. Na ovogodišnjoj radionici moći će sudjelovati i djeca iz Ladimirevaca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content