Novosti|

Da je informatika, elektronika i robotika dobro poznata u radionicama Centra tehničke kulture zna već svako dijete. Zahvaljujući IRIM-u (Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih) dio su BBC micro:bit – STEM revolucije.

Zašto BBC micro:bit? BBC micro:bit uzbudljiva je nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. BBC micro:bit omogućuje inovativnost širom kurikuluma. Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja te velik broj senzora omogućuju korištenje na razne načine u školama, uključujući i standardne predmete kurikuluma kao što su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.

Može se koristiti u osnovnim školama, na fakultetu, na izvannastavnim aktivnostima, kao i u srednjoj školi. Jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem djece za ulazak u digitalni svijet, ali isto tako može biti moćan alat za iskusne programere, dizajnere, umjetnike, znanstvenike i inženjere. U Dom tehnike stiglo je 20 kompleta, a partnerima OŠ Valpovo i OŠ Belišće stgla je ista količina.

Pogledajte ovdje kako BBC micro:bit izgleda i na koje se sve načine može koristiti.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content