Novosti|

Početkom ožujka (4.3.2017.) u Klubu mladih Garaža započelo je održavanje redovnih žonglerskih radionica koje će se održavati vikendom, tj. svake subote, s početkom u 10:30h u Klubu mladih Garaža. Voditeljica radionica je Barbara Đakovac, profesorica likovnih umjetnosti, koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u žongliranju i radu sa djecom.

Radionice posjećuju učenici osnovnoškolske dobi koji su i prije vidjeli nastupe žonglera te poželjeli naučiti žonglirati, a ovo je prilika da krenu učiti od samog početka te tako postepeno savladavaju tehnike žongliranja od jednostavnih prema složenijima. Na samom početku radionica sudionici su se upoznali s osnovnim tehnikama žongliranja, a zatim ih je voditeljica upoznala s tehnikama bacanja loptica, od osnovnih radnji te postupno iz tjedna u tjedan do onih malo složenijih. Također, žongliranje je popraćeno i prigodnom glazbom, te  sudionici moraju naučiti istovremeno žonglirati i ukomponirati glazbu u svoj performans, a uz sve to, naučiti vještine žongliranja u timu. S obzirom na manji broj djece, voditeljica se može posvetiti svakom sudioniku individualno, što će zasigurno pridonijeti kvaliteti rada i naučenih vještina.

Radionice ovakvog tipa namijenjene su djeci i mladima koji imaju želju naučiti žonglirati i tako kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme, a da pritom imaju višestruku korist jer opće je poznato da žongliranje izgrađuje pozitivan stav, povećava koncentraciju, smanjuje agresivnost, poboljšava ravnotežu, razvija motoriku, razvija desnu polovicu mozga, pomaže postići bolje rezultate u učenju, omogućuje djeci da budu aktivna, te povećava osjećaj za timski rad i međusobno druženje.

Cilj uvođenja stalnih termina žonglerskih radionica je omogućiti svoj zainteresiranoj i talentiranoj djeci i mladima konstantan rad i vježbu, kako bi mogli maksimalno iskoristiti svoj talent, znanje i vještine te podići tehnike žongliranja na jedan viši nivo.

Također, u Klubu mladih Garaža redovno se održavaju i plesne radionice. Sudionice ove radionice učenice su viših razreda osnovne škole i aktivne članice Kluba mladih Garaža koje okupljaju svoje vršnjake, a radionicu provode samostalno, prateći glazbu, učeći plesne korake i slažući koreografiju. Ples kao vještina ima brojne pogodnosti za djecu i mlade. Pomaže im pri kreativnom izražavanju, oblikovanju tijela, stvaranju pozitivne slike o sebi i jačanju samopouzdanja.

Ples je aktivnost bliska mladima, kao usvojena životna vještina, vrijedna za cjelokupni rast i razvoj pojedinca, te pruža mogućnost zabave i dodatno osnažuje u cilju izbora društveno prihvatljivih oblika ponašanja. Ples potiče djecu i mlade da prebrode socijalne barijere, unaprijede komunikaciju s drugima.

Klub mladih Garaža nastavit će podupirati djecu i mlade u  aktivnostima koje su dobre za njihov psihofizički rast i razvoj, stjecanje socijalnih vještina i timskog rada.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content