Novosti|

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić danas, 10. svibnja 2016. godine, u Maloj vijećnici Grada Belišća na prigodnom prijemu ugostio je kanuiste Kajak kluba Belišće i hrvatske reprezentativce Marka Jelkića i Ivana Oreškovića. S ovim mladim i perspektivnim sportašima došao je i trener Emanuel Horvatiček, poznati hrvatski kanuist i olimpijac, te Mato Jerkić, tajnik Kajak kluba Belišće.

Povod ovom prijemu mnogi su izvrsni rezultati ovog dvojca, čiji se zadnji veliki uspjeh dogodio u travnju ove godine kada su osvojili prvo mjesto na međunarodnoj regati u talijanskom gradu Mantovi u kategoriji kanu dvoklek na 200 metara u konkurenciji od oko 1.000 kanuista i kajkaša.

Gradonačelnik Burić na početku skupa, uz velike čestitke, sportašima je poručio kako je njihov uspjeh između ostalog i dobra poruka za mlade kako se isplati baviti sportom, velika promidžba za Grad Belišće kao i doprinos nastavku duge belišćanske sportske tradicije. Zanimljivo je spomenuti kako se ove godine obilježava 40 godina od prve zlatne olimpijske medalje u Belišću koju je osvojio legendarni hrvatski i svjetski kanuist Matija Ljubek.

Jelkićevi i Oreškovićevi vrhunski rezultati uvelike će doprinijeti i novom projektu u Belišću – kandidaturi za Europski grad sporta 2017 za koju su pripreme u punom jeku. Gradonačelnik je poručio sportašima neka marljivo rade, treniraju i trude se, a Grad Belišće i dalje će im pružati podršku i financijsku potporu.

Ovaj dvojac sljedećeg tjedna čeka prva postaja Svjetskog kupa u Duisburgu, a cilj je plasirati se na Europsko prvenstvo u Moskvi u lipnju ove godine. Uz zahvale za dosadašnju svesrdnu podršku, sportaši su zahvalili gradonačelniku i na osiguravanju sportskih stipendija od 2014. godine za kategorizirane sportaše. Gradonačelnik Burić obećao je osiguravanje dodatnih sredstava u proračunu za povećanje iznosa sportskih stipendija što je među sportašima dočekano s velikim zadovoljstvom.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content