Novosti|

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije iz Osijeka i  Udruženjem „Baranja“ iz Luga  proteklih je 14 mjeseci provodila projekt  SOS-NET .

Projekt završava 28.veljače 2016. i tim povodom bit će organizirana regionalna završna konferencija.

Regionalna završna konferencija za projekt SOS-NET održat će se 23. veljače 2016. godine u Osijeku u prostorijama gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1.  Planirano  trajanje konferencije je od 11 do 16  sati.

Svrha konferencije je predstaviti rezultate projekt SOS-NET  dionicima  u sektoru socijalnih usluga na području pet slavonskih županija (Osječko-baranjska,  Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska) i nastaviti dijalog među dionicima na tržištu socijalnih usluga.

Poziv za sudjelovanje na konferenciji bit će upućen svim dionicima u sektoru socijalnih usluga s područja pet slavonskih županija te nadležnom Ministarstvu. Broj mjesta je ograničen pa će se, u slučaju većeg broja prijava, voditi računa da se uključi što veći broj organizacija uvažavajući redoslijed prijavljivanja. Prijave za sudjelovanje vrše se slanjem popunjenog prijavnog obrasca na mail: zvono@os.t-com.hr. Rok za prijavu je do 21. veljače 2016. do 24 sati.

Vrijednost projekta je 746.144,00 kune.

Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija.

Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva  za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.

Provedbom projekta željelo se ojačati kapacitet OCD za pružanje socijalnih usluga, ali i dobiti stvarna slika  stanja socijalnih usluga na terenu te identificirati potreba za socijalnim uslugama koje na tržištu nisu dostupne.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content