Novosti|

Završetkom ljetnih praznika završile su i ljetne kreativne radionice za djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Stoga je u srijedu, 30. kolovoza 2017., održana posljednja radionica na kojoj su se izrađivali ukrasi od plastičnih slamčica. Dvanaest djevojčica napravilo je vrlo maštovite narukvice, lančiće i gumice za kosu, a u tome im je pomogla knjižničarka Dijana Milišić-Zečević koja je vodila radionicu.

Najprije su šiljilom našiljile slamčice i tako dobile spiralne narukvice. Ostatke slamki iskoristile su za ukrašavanje običnih gumica za vezanje i na taj način ih pretvorile u šarene gumice za kosu. Za još jednu narukvicu i lančić bilo im je potrebno glačalo kako bi otopile slamke, a potom rezale željene oblike nakita koje su svilenim vrpcama dodatno ukrasile i na kraju zavezale.

Svrha ove radionice bila je pokazati da se od jednostavnog materijala, kao što su slamčice, može napraviti mnoštvo originalnih i praktičnih rukotvorina. Djevojčice su jednostavnim tehnikama uz malo truda i puno mašte izradile svoj originalni nakit i pri tome naučile praktične trikove kako nečemu prenamijeniti namjenu, odnosno kako reciklirati i kreirati potpuno nove i jedinstvene kreacije.

Tekst i foto: gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content