Novosti|

U petak, 2. lipnja 2017. godine održana je premijera komedije “Ufuraj se i pukni, Kera”, autora Ljubomira Kerekeša, u izvedbi dramskog ansambla Amaterskog kazališta Belišće. Time je ujedno i završen ovogodišnji dramski memorijal, u organizaciji Amaterskog kazališta i Centra za kulturu Sigmund Romberg, posvećen dvojici velikana belišćanske kazališne djelatnosti.

Domaći su amateri, odličnim glumačkim kreacijama, nasmijali publiku u dvorani i pobrali zasluženi pljesak. Redatelj predstave Ivica Koprivnjak, koji se i sam pojavljuje u epizodnoj ulozi, može biti ponosan na relativno mladu i do sada ne previše iskusnu glumačku ekipu koju su činili Marija Perošević, Marija Lovrić i Roberta Paulić. Nakon predstave, članu tehničke ekipe, Vladi Farkašu uručeno je priznanje za 5 godina rada u dramskom amaterizmu.

Osim ove premijere ovogodišnja manifestacija ponudila je publici pet dramskih večeri: profesionalnu predstavu “Teatra susret” iz Splita, amatere iz Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, Kazališta “Talija” iz Županje, učenike područne škole Veliškovci i Dramskog ansambla mladih Belišće.

Memorijal je, čestitkama na vrijednom jubileju, koji se ove godine obilježava, a to je 60. godina od dobivanja statusa Amaterskog kazališta i riječima zahvale publici i organizatorima, zatvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Puno je godina prohujalo s vihorom, ali ipak ih nije zameo vjetar. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, sjećanje na Nunoša i Vanju, kao prve kazališne amatere, ne blijedi ni danas.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content