Novosti|

IMG_2473 (Small)

Dječji vrtić Maslačak ponovno otvara svoja vrata korisnicima igraonice.

Već dugi niz godina Društvo Naša djeca organizira Igraonice za djecu koja ne pohađaju vrtić. Igraonice se održavaju subotom u vremenu od 10 do 12 sati te su besplatne. Namijenjene su djeci od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić. U njima rade odgojiteljice, odgojiteljice-pripravnice, studentice, a sve na volonterskoj osnovi bez novčane naknade. Ove godine u igraonici će sudjelovati jedna studentica i jedna volonterka koja još pohađa srednju školu.

Ove godine, iz objektivnih razloga, igraonice započinju nešto kasnije. Prve ovogodišnje igraonice započinju 7.studenog 2015. godine u 10,00 sati u prostoru vrtića Maslačak. Djeci je potrebno ponijeti preobuću i bočicu s vodom.

Jesenski dio Igraonica trajat će do 19. prosinca 2015. godine. Nakon toga slijedi stanka zbog zimskih praznika i blagdana, pa početkom ožujka započinje proljetni ciklus od deset novih igraonica.

Tijekom jesenskog i proljetnog ciklusa, tijekom jedne pedagoške godine, igraonicu posjeti 50-60 djece. Osnovni cilj igraonice je socijalizacija djece, komunikacija i međusobna interakcija među vršnjacima, razvoj samopouzdanja, empatije, stvaranje vedrog raspoloženja, uvažavanje prijatelja, kroz zajedničku igru i pozitivno okruženje.

Igraonice su svojevrsni ispit za djecu i roditelje. Jedan dio djece prije polaska u vrtić ili predškolu, krene u igraonicu kako bi se upoznalo s onime što slijedi, a to je škola. Većini djece igraonice su prvi korak s oraniziranim oblikom rada i boravka u grupi.

Svi koji žele mogu uplatiti članarinu Društvu Naša djeca, koja iznosi 20 kn, ili jednostavno donirati dobrovoljni prilog prema vlastitim mogućnostima.

Odgojiteljice:  Aleksandra Šrepfler, Viktorija Bašić, Valentina Mandić, Dijana Gelenčer, Tihana Flajc, Sara Fučkar, Ivana Belcar
Odgojiteljice-pripravnice: Dajana Frljužec, Miroslava Šargač, Marija Dubrović
Defektologinja: Mateja Varžić
Studentica Marija Belić i polaznica srednje škole Marta Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content