Novosti|

U općini Marijanci danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Gat vrijedan gotovo 9,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 11,8 milijuna kuna s PDV-om. Ugovor su potpisali Andrej Bičak, direktor Hidrobela, gradske tvrtke za vodne usluge iz Belišća koja je nositelj projekta i Ivica Kušić, direktor tvrtke Kapitel d.o.o. iz Ivanić Grada koja će izvesti radove.

Ova velika investicija, kao dio projekta aglomeracije Gat, podrazumijeva izgradnju kanalizacije i odvodnje u Marijancima i Kunišincima u općini Marijanci te u Tiborjancima, prigradskom naselju grada Belišća.  Najveći dio investicije, 68,41% ili 6,45 mil. kuna  financira se bespovratnim sredstvima fondova EU, Hrvatske vode osiguravaju 21,59% ukupnih sredstava ili 2,03 mil. kuna, dok ostatak od 10% ukupne vrijednosti investicije ili 0,94 mil. kuna zajednički osiguravaju općina Marijanci sa 0,64 mil. kuna (6,75% ukupne investicije) i Grad Belišće sa 0,30 mil.kuna (3,25% ukupne investicije).

Načelnik općine Marijanci  Darko Dorkić i gradonačelnik Belišća Dinko Burić na svečanosti potpisivanja vrijednog ugovora zahvalili su svima koji su sudjelovali u pripremi i ostvarenju ovog vrijednog projekta, kojim će kanalizaciju dobiti gotovo tisuću domaćinstava  u mjestima koja su obuhvaćena ovim dijelom projekta. Izrazili su i zadovoljstvo nastavkom dobre suradnje Grada Belišća koji je puno  pomogao u pripremanju potrebne dokumentacije  i općine Marijanci koja se već godinama kvalitetno snabdijeva vodom iz sustava  kojim upravlja  belišćanska tvrtka Hidrobel.

Radovi na novom kanalizacijskom sustavu započinju roku od 8 dana od potpisivanja ugovora, a trebaju biti završeni do kraja ove godine.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content