Novosti|

Jučer, 15. listopada 2013. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće svečano je otvorena tradicionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Dogradonačelnica grada Belišća, Ljerka Vučković, pohvalila je niz smišljenih aktivnosti te kroz poziv svima da otkriju čar čitanja, otvorila Mjesec hrvatske knjige u belišćanskoj knjižnici. Mjesec hrvatske knjige je započeo izložbom HOROSKOP U CIRKUSU. Autorica slika je mlada Belišćanka Andrea Kopi, kojoj je ovo ujedno i prvo samostalno i javno predstavljanje. Andrea upravo završava studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Andrea svoje slike radi u bakropisu, olovci i rapidografu. Radovi su nastali unazad dvije godine, a također su i Andrein preddiplomski rad. Bakropis je jedna od kemijskih grafičkih tehnika, pomalo zaboravljen, a javlja se još u 15. stoljeću. Tehnika nije komplicirana, ali zahtijeva preciznost i strpljenje u radu. Horoskopski znakovi koje je Andrea smjestila u cirkus su i prikazani na jedan luckasti, smiješan način, a poneki i na jezovit, groteskan način. Jednako tako i njihove karaktere Andrea prikazuje u suprotnostima spram onoga kakvi su u prirodi.

Samu svečanost otvaranja Mjeseca knjige i otvaranja izložbe popratila je Andreina sestra, Ema Kopi, koja je sve prisutne očarala izvedbom dvije skladbe. Izložbu je službeno također otvorila dogradonačelnika grada Belišća, Ljerka Vučković.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content