Novosti|

Udruga Zvono započela je s provedbom projekta „Šalji dalje“. Projekt je usmjeren razvoju volonterstva na području tri slavonske županije – Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca. Partneri na projektu su udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica i Grad Belišće.

Opći cilj projekta je poticanje i razvoj suradnje između organizacija civilnog društva, javnih ustanova te jedinica lokalne i područne samouprave kako bi se uspostavili kvalitetni i održivi volonterski programi koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica. Kroz provedbu projekta „Šalji dalje“ žele se primijeniti inovativni pristupi podrške ranjivim skupinama društva i procesu njihove integracije te uvesti nove volonterske prakse s ciljem poticanja aktivizma kod mladih. Posebna pozornost tijekom provedbe projekta usmjerit će se na razvoje inkluzivnih volonterskih programa te osnaživanje organizatora volontiranja za kreiranje i provedbu kvalitetnih volonterskih programa.

Aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt „Šalji dalje“ su:
-Organizacija edukacija i radionica usmjerenih osnivanju školskih volonterskih klubova
-Organizacija volonterskih kampova
-Organizacija volonterskih akcija
-Edukacija o menadžmentu volontera i volonterskih klubova
-Edukacija o inkluzivnom volontiranju i volontiranju u timovima
-Organizacija inkluzivnih volonterskih aktivnosti
-Edukacije o volonterstvu za građane
-Podrška za školske volonterske klubove
-Uređenje prostora za smještaj i edukaciju volontera na području tri županije

Tijekom provedbe projekta radit će se na razvoju volonterstva na području triju županija, kroz radionice i edukacije mladi će se pripremati na aktivno sudjelovanje u životu zajednice, a u volonterske aktivnosti uključivat će se i osobe s invaliditetom i druge osobe iz ranjivih skupina društva.

U prvom razdoblju provedbe projekta radit će se na uređenju prostora za smještaj i edukaciju volontera te na organizaciji radionica i edukacija za mlade.

Tekst: Tena Anić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content