Zaželi|

Četrdeset žena s područja Grada Belišća započele su s pohađanjem edukacije u sklopu projekta „Još jednom zaželi“ kojeg zajednički provode Grad Belišće, Matica umirovljenika grada Belišća, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Teorijski dio edukacije za gerontodomaćice traje 65 sati i održava se u Belišću, a praktični dio traje 95 sati i odradit će se u Obiteljskom domu za starije i nemoćne Treća dob u Belišću. Svaka će žena potom dobiti uvjerenje o završetku edukacije koje će im nakon završetka projekta olakšati zapošljavanje na sličnim radnim mjestima.

Kad budu zaposlene, svaka od 40 žena brinut će o četiri krajnja korisnika, svakodnevno u njihovim domovima, te im pomagati pri kuhanju, čišćenju stana i okućnice, odlasku liječniku, odijevanju, osobnoj higijeni, plaćanju računa i sličnim aktivnostima. Edukacije i praksa pripremit će zaposlene žene za ono s čime će se susretati tijekom 23 mjeseca koliko će trajati njihov rad na projektu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content