Novosti|

Ovog vikenda započela je treća po redu „Belišćanska zlatna jesen“ u organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i Grada Belišća. Manifestacija je to koja promiče kulturu, turizam, gospodarstvo i poljoprivredu.

Prvi dan „Jeseni“ protekao je u znaku likovnih i ribičkih aktivnosti. U prostorima Gradske uprave u Belišću zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić službeno je otvorio međunarodnu likovnu koloniju „Panon 2015.“ Okupljenim slikarima poželio je ugodan boravak u Belišću i puno uspjeha u radu. Osim zamjenika gradonačelnika, slikare su pozdravili i poželjeli dobrodošlicu i voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković te predsjednik Likovne udruge Bel-art Ivan Vajda. Nakon dočeka, slikari su se uputili na odmorište „Drava“ u Bistrince gdje su započeli slikanje, a ručak za sve pripremili su kuhari iz Udruge Kotličari. Likovna kolonija „Panon 2015.“ u Belišću se održava po drugi put.

U isto vrijeme, na staroj Dravi započelo je natjecanje druge lige Istok u lovu ribe za seniore u sklopu manifestacije „Belišćanske ribičke priče“. Nakon natjecanja, u Ribičkom domu preko Drave proglašeni su rezultati nakon čega je uslijedilo natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, a Udruga športskih ribolovaca Belišće pripremila je i bogat kulturno-zabavni program. Manifestacija „Belišćanske ribičke priče“ organizirana je treći put po redu u suradnji s Udrugom športskih ribolovaca Belišće.

Likovna kolonija i „Belišćanske ribičke priče“ nastavljaju se i u nedjelju, 20. rujna 2015.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content