Novosti|

Obilježavajući Međunarodni dan civilne zaštite župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić upriličio je 3. ožujka svečani prijem za predstavnike svih operativnih snaga, udruga i institucija koji čine sustav zaštite i spašavanja. Nakon prijema održana je svečana smotra na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Župan je uručio zahvalnice osobama, udrugama i institucijama koje su dale izniman doprinos uspješnoj provedbi mjera obrane od poplava na našem području i izgradnji sustava zaštite i spašavanja u cijelosti, a u ime Grada Belišća zahvalnicu je primio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžič.

”U svim situacijama, počevši od izvanrednih okolnosti kakve su se događale tijekom poplava, ali i u svim situacijama gdje ste izuzetno organizacijski dobro funkcionirali, sprječavali ste mnogo veće materijalne štete i eventualne ljudske žrtve. Sustav zaštite i spašavanja u Osječko-baranjskoj županiji odlično funkcionira, a u svim tim kriznim situacijama javnost je bila pravodobno informirana u najsitnijim detaljima o tome što se događa na terenu i nikada se nije dogodila panika, kako, uostalom, i treba biti. Naša županija može biti primjer kako se pravodobno poduzimaju aktivnosti u funkciji smanjenja materijalnih šteta i spašavanja ljudskih života i ja vam svima zahvaljujem” poručio je župan osječko-baranjski i zapovjednik operativnih snaga civilne zaštite.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content