Novosti|

Večeras, 6. svibnja 2016. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održana je promocija petog po redu Zbornika grada Belišća u organizaciji Grada Belišća, ogranka Matice hrvatske u Belišću i Centra za kulturu. Zbornik je nastavak dokumentiranja događaja iz različitih područja života bliže ili dalje prošlosti, ali i sadašnjosti grada Belišća i prigradskih naselja.

Ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer na početku je pozvala gradonačelnika Belišća Dinka Burića koji je naglasio kako je iznimno zadovoljan jer su se događaji, zbivanja, osobe u ovoj knjizi sačuvali kao velika vrijednost kako za sadašnje, tako i za buduće generacije. Sve prisutne pozdravio je i Zdenko Glasovac, glavni urednik Zbornika 5, koji je zahvalio svima koji su svojim velikim doprinosom i trudom radili na izdavanju ove vrijedne knjige.

Glavni promotor Zbornika, dr. sc. Dinko Župan, predstavio je cjelokupan sadržaj Zbornika, a u ovom opsežnom izdanju svaki će čitatelj pronaći nešto za sebe. Župan je sa zadovoljstvom istaknuo kako ovo izdanje Zbornika ima iznimnu vrijednost i kvalitetu zbog mnogih znanstvenih radova. Dragan Milec, član uredništva i autor priloga, govorio je o razvoju gospodarstva u Belišću, a Milan Salajić, također član uredništva i autor priloga, predstavio je povijest i stanovništvo prigradskog naselja Gat. Jedan od autora priloga je i fra Branko Janjić, belišćanski župnik, koji je na promociji predstavio razvoj župe u Belišću u povodu 5o. obljetnice njenog postojanja.

Za glazbeni predah pobrinuo se poznati belišćanski dvojac Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović. Promocija je završila prigodnim domjenkom u Kazališnoj kavani.

Nakladnik Zbornika 5 je Grad Belišće, a Zbornik se može kupiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Belišća po cijeni od 80 kuna.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content