Novosti iz života udruga|

U sklopu suradnje s pokrajinom Tirol, predstavnici DVD-a Belišće (Dubravko Čovčić, Marko Ivić, Mario Karapetrić i Željko Čakalić) dana 11. svibnja 2023. godine u Austriji su preuzeli auto ljestve u sklopu projekta pomoći vatrogasnim društvima u Osječko-baranjskoj županiji.

Dana 11. svibnja članovi DVD-a Belišće s pročelnikom Osječko-baranjske županije Berislavom Henglom stigli su u mjesto Matrei in Osttirol, gdje ih je u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Matrei dočekao zamjenik zapovjednika Johann Holzer. Po samom dolasku i upoznavanju, odmah se pristupilo prezentaciji auto ljestava DLK 24 Mercedes 1120 i rukovanju. Jedan dio obuke uz prikaz samog vozila odrađen je u garaži, a praktični dio, na žalost po kišovitom vremenu odrađen je ispred garaže, gdje su članovi (Ivić, Karapetrić i Čakalić) isprobali mogućnosti ljestava u punoj funkciji.

Nakon toga, uz nazočnost gradonačelnika Raimunda Steinera, zapovjednika DVD-a Matrei in Osttirol Martina Kolla, operativnih članova DVD-a Matre i,Petera Logara, kao jednog od suradnika u projektu, i članova DVD-a Belišće, održana je svečana primopredaja vozila.

U uvodnom obraćenju prisutnima Peter Logar upoznao je prisutne domaćine sa samim projektom i iznio nekoliko informacije o mjestu Belišću i DVD-u Belišće. Gradonačelnik Raimund Steiner izrazio je zadovoljstvo s projektom i mogućnosti što može pripomoći u ostvarivanju boljih uvjeta u vatrogastvu u Hrvatskoj. Zapovjednik DVD-a Matrei Martin Koll istaknuo je podršku u pružanju pomoči DVD-u Belišće i novom poznanstvu s vatrogascima iz Hrvatske.

Prisutnima se obratio zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić koji se zahvalio Peteru Logaru i Hubertu Ritteru kao nositeljima projekta, koji su prepoznali DVD Belišće kao dobrog suradnika, a također gradonačelniku Steineru i zapovjedniku Martinu Kollu na doniranom vozilu – auto ljestvama, uz obećanje da će s vozilo čuvati i rukovati kao sami domaćini zadnjih 30 godina. Na kraju DVD-u Matrei in Osttirol uručena je slika sv. Florijana s poveljom za doprinos u razvoju vatrogastva, a imenovanima pokloni DVD-a Belišće i Grada Belišća.

Potom je uslijedilo hrvatski domjenak uz međusobno druženje i upoznavanje, te izmjene informacija o vatrogasnim društvima i mjestima u kojima djeluju.

Sljedećeg dana, 12. svibnja uslijedilo je povratak u Belišće, gdje su članovi DVD-a Belišće s radošću i oduševljenjem dočekali vozilo.

Zahvaljujemo se angažmanu Petera Logara kao koordinatora za pomoć pokrajine Tirol, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije (zapovjedniku Zoranu Pakšecu, predsjedniku Zdenku Čaraparu i pročelniku Berislavu Henglu) i zapovjedniku DVD-a Matrei in Osttirol Martinu Kollu na realizaciji projekta opremanja vatrogasnog društva Belišće, sa željom za daljnjom međusobnom suradnjom.

Ovom donacijom auto ljestava DVD-u Belišće bit će osigurano učinkovitije i sigurnije djelovanje na vatrogasnim intervencijama kako u Gradu Belišće, tako i za potrebe djelovanja u Županiji osječko-baranjskoj i šire.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content