Novosti|

Stožer za zaštitu i spašavanje grada Belišća organizira vježbu zaštite i spašavanja pod nazivom „Obrana od poplave Belišće 2015.“ Vježba će se održati 20. lipnja 2015. godine (subota) s početkom u 9,00 sati u prigradskom naselju Bistrinci na „Odmorištu Drava“.

Glavna tema vježbe je provođenje zadaća zaštite i spašavanja, odnosno provođenje obrane od poplave, evakuacija ugroženog stanovništva i njihovo zbrinjavanje, organizacija prihvata pomoći, rad stožera zaštite i spašavanja, uzbunjivanje stanovništva, spašavanje materijalnih i drugih dobara, a sve s osnovnim ciljem koordinacije rada lokalnih snaga zaštite i spašavanja.

U vježbi će, pored članova Stožera zaštite i spašavanje grada Belišća, sudjelovati sve redovne snage zaštite i spašavanja na području grada Belišća i to Zapovjedništvo civilne zaštite, Postrojba civilne zaštite opće namjene, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vode, Policijska postaja Belišće, Kombel d.o.o., Vatrogasna zajednica grada Belišća, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, HGSS – Stanica Osijek, Radio klub Belišće i Ribolovno društvo Podravac Bistrinci.

Građani grada Belišća i prigradskih naselja pozvani su doći i pogledati vježbu te na taj način podržati rad Stožera i svih ostalih navedenih institucija i udruga.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content