Novosti|

Središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta u lipnju 2015. godine, aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz rijeke Drave.
Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u razdoblju od 5. 6. do 7. 6. 2015. godine. Zadatak vatrogasnog dijela bio je osiguravanje dovoda dovoljne količine vode iz rijeke Drave do filtera za pročišćavanje vode, korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta.
Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode, 6. 6. 2015. od 7,00 do 21,00 sati, operativni članovi DVD-a Belišće, raspoređeni u dvije smjene, nadzirali su rad motornih pumpi za vodu „Rozenbauer“ i vodili brigu o dopremi dovoljne količine vode.
Istoga dana, dva vozača DVD-a Belišće s autocisternom osiguravali su vodu za potrebe pogona papirnog stroja 2 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida opskrbe električnom energijom u dijelu tvornice, dva elektro-agregata DVD-a Belišće osiguravala su električnu energiju za manje potrošače tvornice (vaga, teretna porta, vodocrpilište).
Zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, u Vatrogasnom operativnom centru stalno su dežurala dva pripadnika DVD-a Belišće.
Nakon obavljenih remontnih radova i puštanja pitke vode, 7. 6. 2015. godine obavljeno je pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme, za slučaj sličnih budućih potreba i tehničkih intervencija.

U aktivnostima za vrijeme remonta sudjelovalo je 17 operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, koji su utrošili ukupno 148 sati rada u navedenom razdoblju. Zahvaljujući njihovom angažmanu osigurana je pitka voda za korisnike Grada Belišće i okolice za vrijeme remontnih radova.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content