Novosti|

Zbog najave nove količine snježnih oborina za nadolazeći vikend, u petak, 10. veljače u jutarnjim satima održan je u Gradskoj upravi grada Belišća radni sastanak Gradonačelnika Zvonka Borića i Dogradonačelnice Marije Ilić sa predstavnicima tvrtke Kombel d.o.o. direktorom Slavko Marjančevićem i rukovoditeljem Josipom Sitarićem i svim pročelnicima stručnih službi Gradske uprave.

Na sastanku su doneseni sljedeći zaključci:

OBVEZA PRIDRŽAVANJA ODLUKE O KOMUNALNOM REDU
Upozoravaju se građani Belišća i prigradskih naselja da je Odlukom Gradskog vijeća o komunalnom redu propisana obveza prema kojoj je određeno kako je svaki građanin dužan pred svojom kućom i ulazima očistiti snijeg i led kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda. Stoga, se ovim putem apelira na sve stanovnike da se pridržavaju ove obveze propisane gradskom Odlukom.

POZIV NA RAZUMIJEVANJE, SOLIDARNOST I MEĐUSOBNU POMOĆ
Građani se posebno mole za razumijevanje. Posebno se pozivaju djeca i unuci da obiđu svoje roditelje, djedove i bake koji nisu u mogućnosti sami očistiti snijeg da im pomognu i da ga očiste za nesmetan prolaz. Upravo u ovakvima trenucima potrebna je velika solidarnost građana jer imamo odličnih primjera da se susjedi međusobno pomažu.

PLAN ZIMSKE SLUŽBE
Čišćenje snijega odvijat će se i dalje redovno prema Planu zimske službe i utvrđenim prioritetima tako da se prvenstveno vodi računa o javnim ustanovama (Dom zdravlja, škola, vrtić, autobusna stajališta), ali i o prometnicama i nogostupima.

OSIGURANA NUŽNA POMOĆ SVIM STANOVNICIMA
Zbog eventualnih slučajeva da netko od građana nemaju nekog od svojih članova uže obitelji koji će mu pomoći očistiti snijeg, na raspolaganje su stavljeni djelatnici tvrtke Kombel d.o.o. koji će na poziv građana koji su u potrebi očistiti snijeg. U slučaju povećane količine snježnih oborina, spremne su i aktivirat će se i raspoložive vatrogasne postrojbe u koordinaciji sa Vatrogasnom zajednicom i Kombelom. Za pomoć starim i nemoćnima također će na raspolaganju biti i djelatnici Programa pomoć u kući kako bi se nužna pomoć pružila i ovim kategorijama osoba. Pozivaju se svi oni koji se nađu u ovakvoj situaciju da se u svakom trenutku jave na sljedeće brojeve telefona:

a) Gradonačelnik Zvonko Borić – 098 338 966
b) Dogradonačelnica Marija Ilić – 099 215 4655
c) Direktor Kombela Slavko Marjančević – 098 413 975
d) Rukovoditelj Josip Sitarić – 099 219 7849
e) Rukovoditelj Zdravko Brleković – 098 373 379
f) Zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubravko Čovčić – 099 319 0355
g) Pročelnik Slavko Milekić – 098 902 7443
h) Voditeljica Programa pomoć u kući Gordana Papišta – 091 751 5254

UPUTE ZA ČIŠĆENJE PARKIRALIŠTA UZ VIŠESTAMBENE ZGRADE
Apelira se na sve građane koji žive u višestambenih zgradama da prilikom veće količine padalina zbog potrebe čišćenja snijega sa parkirališta kontaktiraju svoje predstavnike stanara koji će u koordinaciji sa djelatnicima Kombela d.o.o. (Josip Sitarić i Zdravko Brleković), osigurati da se automobili u jednom trenutku sklone sa parkirališta kako bi se snijeg mogao nesmetano očistiti sa cijelog prostora parkirališta. Čišćenje parkirališta na području užeg središta grada obavit će se nakon smirivanja padalina i nakon što se očište prioritetna područja grada.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content