Novosti|

U subotu 31. kolovoza u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Belišća, članovi i građani Valpovštine posjetili su prekrasnu baroknu prijestolnicu – Grad Varaždin i sudjelovali na najveselijem festivalu u godini „Špancir festu“.
U sklopu posjeta Varaždinu izletnici su obišli i posjetili važne povijesne i kulturne znamenitosti grada Varaždina. Varaždinsko kazalište, utvrdu Stari Grad – za koju se vjeruje da potječe iz 12. stoljeća, Varaždinsko groblje – svojevrsni biser parkovne arhitekture i spomenik prirode, te povijesnu jezgru grada, koja se sastoji od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije i posjetili Kulturno povijesni muzej Varaždina, Galeriju starih i novih majstora slikara i Etnološki muzej.
Najdublji dojam na izletnike ostavio je posjet „Špancir festu“ i posjet znamenitim kulturno – umjetničkim spomenicima grada Varaždina.
Posjet Varaždinu, kao i prošle godine, ostavio je vrlo pozitivan dojam na sve izletnike, a prepričavanje dojmova tijekom povratka već je stvorilo novu listu izletnika za idući posjet gradu Varaždinu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content