Novosti|

Kako je i najavljeno Udruga HVIDR-a Belišće uz stručno vodstvo gosp. Eduarda Hudolina, Voditelja Hrvatskog Restauratorskog zavoda, odjela Osijek otpočela je s uređenjem Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave.

U prvoj fazi obnove, u srijedu dana 26. listopada 2016. godine, ugrađena su i zamijenjena ranije popadala i nedostajala slova i oznake imena i prezimena poginulih hrvatskih branitelja.

U subotu 29. listopada izmijenit će se istrunuli drveni stupci u podnožju spomen obilježja koji simboliziraju broj poginulih hrvatskih branitelja, a nakon blagdana Svih svetih članovi udruge HVIDR-a Belišće obnovit će i zamijeniti ostala devastirana i dotrajala obilježja i simbole u neposrednoj blizini spomen obilježja, nakon čega će se pristupit uređenju prilaza i okoliša spomen obilježja.

Ova aktivnost jedna je u nizu aktivnosti obnove, uređenja i obilježavanja spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu koje provodi Udruga HVIDR-a Belišće na području Valpovštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content