Novosti|

Povodom Dana planeta Zemlje, dječji vrtić Maslačak Belišće, organizirao je 22. travnja tradicionalno druženje članova Izviđačkog odreda „IOVALLIOS“ Valpovo i polaznika starijih vrtićkih skupina, RIBICE i KIKIĆI, sa njihovim odgojiteljicama, Mirjanom Trampus, Ivanom Belcar, Dragicom Jančikić i Dajanom Lacković kao i polaznika programa predškole koju u Belišću vodi kolegica Viktorija Bašić.

Na ovom druženju IO „IOVALLIOS“ predstavljali su Darko Tivanovac, Emica Tivanovac, Sunčica Vinogradac, Martina Horvat i Leo Drnovšek. Nakon podizanja malog tabora, ravnatelj ustanove pozdravo je suradnike i prijatelje te najavio planirane sadržaje aktivnosti. Razgovarali su o važnosti očuvanja prirode, kako to izviđači rade, kako bi se u vrtići i u obiteljima svakodnevno brinulo o prirodi i očuvanju okoliša.Nakon toga odigrano je nekoliko prigodnih igara te su se djeca upoznala sa dijelom opreme koju izviđači koriste u svojim aktivnostima.

Za kraj susreta, u znak sjećanja na ovo druženje, posadili su drvo Ginka Bilobe koje će polaznici starijih vrtićkih skupina, uz ostalo ukrasno bilje u dvorištu vrtića, čuvati i njegovati, a suradnicima su podijeljene prigodne zahvalnice.

Kao mogućnost za daljni kvalitativni iskorak u suradnji ove udruge i odgojno-obrazovne ustanove dogovoreni su osnovni preduvjeti za pokretanje tzv. JATA IZVIĐAČA tijekom slijedeće pedagoške godine, a radi se o grupi najmlađih izviđača u ovoj organizaciji koja bi kroz, shodno pokazanom interesu djece i roditelja, kroz programske i radno-praktične aktivnosti promicala i razvijala vrijednosti ove organizacije kod djece predškolske dobi. U ovaj rad bi se neposredno uključile kolegice Slavica Vuksanić i Snježana Mandić, uz podršku ravnatelja i ostalih članica odgojiteljskog tima ustanove.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content