Novosti|

U Romskom naselju u Bistrincima u srijedu, 12. kolovoza 2015. godine, održana je tradicionalna, treća po redu, Romska fišijada.

Pokrovitelj fišijade bio je predstavnik romske nacionalne manjine Grada Belišća Mario Balog, a Turistička zajednica grada Belišća donirala je nagrade za prva tri mjesta. Na fišijadi je sudjelovalo 28 natjecatelja, a najbolje fiš-paprikaše skuhali su Kristijan Mihajlović iz Belišća (prvo mjesto), Zoran Čonka iz Bistrinaca, koji je osvojio drugo mjesto, a treći je bio Ilija Mišković iz Belišća.

Fišijadi su prisustvovali brojni gosti, a neki od njih su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine općine Darda, predsjednik Mjesnog odbora Bistrinci Rade Bagarić te članovi Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i Grada Belišća.

Organizatori su izuzetno zadovoljni odazivom na fišijadu i samim događajem te zahvaljuju Gradu Belišću i Turistiškoj zajednici na svesrdnoj pomoći i podršci.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content