Novosti|

Više od 150 biciklista i 20 biciklističkih ekipa danas je projurilo kroz Belišće na prvoj od ukupno šest etapa ovogodišnjeg izdanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia! Start utrke bio je u Osijeku, a cilje prve etape je u Koprivnici. U gradu Belišću bila je i prva mjerna stanica, odnosno prvi prolazni cilj cijele utrke, a Belišće kao Europski grad sporta za 2017. godinu s ponosom je dočekalo bicikliste iz cijelog svijeta.

Mnoštvo Belišćana duž cijele Ulice kralja Tomislava dočekalo je i pozdravilo bicikliste među kojima je bio i prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina te jedna od najvećih biciklističkih zvijezda Vincenzo Nibali. Belišćanske mažoretkinje, najmlađi sugrađani iz Dječjeg vrtića “Maslačak”, belišćanski umirovljenici i ostali brojni zainteresirani građani pozdravili su bicikliste ispred kružnog toka kod Gradske uprave gdje je bio postavljen i prolazni cilj, a događaju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, kao i predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar. Članovi ZTK Valpovo-Belišće i Fotokluba Valpovo, od čega sedmero djece, fotografirali su događaj s raznih lokacija, a u organizaciju događaja i osiguranje prometa uključilo se sedamdesetak volontera iz belišćanskih braniteljskih udruga UHDDR i HVIDR-a, Vatrogasne zajednice grada Belišća i Udruge umirovljenika MUP-RH Podružnica Belišće.

Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor utrke, naglasio je kako je Tour of Croatia jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj što potvrđuju i brojke. “Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela naša Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina i brojni prolazni gradovi.”

Uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova i regija kroz koje prolazi. Ova najljepša razglednica cijele Lijepe Naše, a tako i Belišća, preko televizijskog programa prenijet će se u čak 180 zemalja svijeta.

Foto: Zaim Saljiji; Tin Lacković; ZTK Valpovo-Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content