Novosti|

Tjedan psihologije je manifestacija koja se obilježava u cijeloj Hrvatskoj još od 2008. godine u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore. Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već je sudjelovala u Tjednu psihologije, a ovaj 10. Tjedan prepun je različitih aktivnosti kojima se psihologija nastoji približiti i predstaviti zajednici te doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

U belišćanskoj knjižnici obilježavanje počinje 20. veljače i traje do 24. veljače 2017. godine. Kroz te dane, psiholozi su nositelji aktivnosti koje se provode u knjižnici, vrtiću i školi.

Sva događanja u Tjednu psihologije osmislila je magistra psihologije Višnja Šamadan kako bi se djeci i odraslima približile neke teme iz psihologije i općenito rad psihologa s pojedincima.

Ulaz na sva predavanja je slobodan!

PONEDJELJAK, 20.2.

RADIONICA 1: Ivana Mađarić, Ivančica Bulut: Razvijanje samopoštovanja i pozitivne slike o sebi, OŠ 4.razred

Lokacija: OŠ Ivana Kukuljevića, Belišće, 10h

UTORAK 21.2.

PREDAVANJE 1: Diana Viduka, Ivana Galić: Govori li tijelo brže od mozga?

Lokacija: Velika vijećnica Grada Belišća, 17h

SRIJEDA 22.2.

RADIONICA 2: Marija Majdenić, Višnja Šamadan: Sreća i Ljutnja (ne)prijatelja dva! (daroviti učenici 4.-ih razreda)

Lokacija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, 15h

ČETVRTAK 23.2.

RADIONICA 3: Ana-Marija Čango, Diana Viduka: Prijateljstvo i povjerenje (OŠ, 3. razred)

Lokacija: Velika vijećnica Grada Belišća, 10h

PETAK 24.2.

RADIONICA 4: Domagoj Blažević: Varke (OŠ, 4. razred), 10 h

PREDAVANJE 2: I. Ana Bulat: Imaju li roditelji stila?, 17h

II. Diana Viduka: Dal’ da udarim šakom od stol ja?, 17:30h

Lokacija: Velika vijećnica Grada Belišća

Također, bitno je spomenuti da se tjedan psihologije obilježava i u Dječjem vrtiću “Maslačak” Belišće i to već šestu godinu zaredom. Ove godine vrtić ga obilježava prigodnim predavanjem na temu “Emocije koje život znače”. Predavanje će se održati 22. veljače u 17h i namijenjeno je odgojiteljicama ustanove, zainteresiranim odgojiteljicama susjednih vrtića (Valpovo i Donji Miholjac), a osobito i za sve zainteresirane roditelje.

Stručna suradnica, psihologinja DV “Maslačak”, Marija Majdenić, provest će i nekoliko radionica na temu emocija, za djecu polaznike starije vrtićke skupine te mješovitih skupina. Cilj ovih radionica je pomoći djeci u uspješnijem prepoznavanju, imenovanju, prihvaćanju i razumijevanju emocija te usvajanje primjerenih načina izražavanja istih.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content