Novosti|

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišće, dana 30. kolovoza 2015. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinogradci u 10 sati održalo je taktičku vježbu u svome mjestu. U taktičkoj vježbi sudjelovali su operativni članovi DVD-a Vinogradci koristeći vatrogasnu tehniku, kombi vozilo i traktorsku cisternu “Belje”, gdje su korištenjem dva mlaza vode gasili improvizirani požar. Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Vježbom je obavljena provjera znanja i osposobljenosti u radu s vatrogasnom opremom te snalaženje na vatrogasnim intervencijama. Ujedno je provjerena ispravnost tehnike, a posebno vatrogasnih cisterni koje je potrebno redovito održavati u ispravnom stanju.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Vinogradci od strane zapovjednika VZG Belišće. Uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, načine organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, DVD Vinogradci prošao je sa zadovoljavajućom ocjenom, uz određene naputke koje je potrebno učiniti za još bolju i efikasniju spremnost.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content