Novosti|

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci u subotu, 5. rujna 2015. godine, u 18 sati održalo je taktičku vježbu u susjednom mjestu Gorici Valpovačkoj na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišća.

U taktičkoj vježbi sudjelovali su operativni članovi DVD-a Bocanjevci koristeći vatrogasnu tehniku, kombi vozilo i traktorsku cisternu “Belje”. Članovi su trima mlazovima vode gasili prepostavljeni požar objekta. Prvim mlazom obavljen je ulazak u unutrašnjost objekta, a drugi i treći mlaz korišteni su za obuhvatnu navalu na krovište pomoću ljestava. Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i predsjednik Nikica Mužević.

Valja istaknuti i vrlo dobru suradnju DVD-a Bocanjevci i Mjesnog odbora Gorica Valpovačka na čelu s predsjednicom Jasnom Repček. Unazad 4 godine već po drugi put vježba se održava u njihovom mjestu te su se pokazali kao iznimno dobri domaćini.

U sklopu vježbe zapovjednik VZG Belišće obavio je i stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Bocanjevci pri čemu je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, način organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, konstatirao vrlo zadovoljavajuću ocjenu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content