Novosti|

Sinoć je u Valpovu u Centru kulture Matija Petar Katančić održana svečanost podjele priznanja i zahvalnica dobrovoljnim davateljima krvi Valpovštine.

Svečanost je otvorila dr. Blaženka Gregurić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo i pozdravila sve sudionike skupa – davatelje, ali i brojne goste, među kojima su bili i Đuro Brataljenović, predsjednik Crvenog križa Osječko-baranjske županije općina, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, zamjenica gradonačelnika grada Valpova Pavica Majdenić te načelnici susjednih općina.

Svoje čestitke dobrovoljnim davateljima uputili su zamjenica gradonačelnika Valpova, Pavica Majdenić, koja je i u ime načelnika susjednih općina čestitala Dan dobrovoljnih davatelja i zahvalila im na humanosti te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, usporedivši dobrovoljne davatelje krvi s braniteljima i vatrogascima, koji nesebično, svjesno, pomažu ljudima u nevolji i potrebi.

U čast dobrovoljnih davatelja krvi, uz podjelu zahvalnica i priznanja, priređen je i prigodan umjetnički program u kome su sudjelovali pjevači HPD Katančić izvođenjem himne, plesači i tamburaši HKUD-a Valpovo 1905, te talentirani učenici glazbenih škola u Valpovu i Osijeku: Mislav Sušić, Rafael Majetić, Tirsa Habuda, Ruben Habuda, Benjamin Habuda, Pjero Maltar, Borna Valentić, Jakov Trbara, i Marin Bulić, a kroz program je vodio Denis Šimić.

Svečanost je zaključila predsjednica dr. Blaženka Gregurić, čestitkom i zahvalom svim dobitnicima zahvalnica i priznanja, usporedivši ih s kapljicama ljudskosti i otokom dobrote u nesavršenom svijetu koji nas okružuje te pozivom na druženje u predvorju dvorane.

 Tekst i fotografije: Vladimir Vazdar 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content