Novosti|

U srijedu, 26. srpnja 2017. godine, Župa sv. Josipa Radnika svečano je proslavila blagdan sv. Ane u njezinom svetištvu u Bistrincima.

Svečana proslava započela je trodnevnom duhovnom pripravom koja je započela u nedjelju, 23. srpnja, a misno slavlje prvoga dana predslavio je fra Martin Dretvić franjevac konventualac, gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima. Drugog dana trodnevnice, u ponedjeljak, 24. srpnja misno slavlje predslavio je fra Željko Klarić, franjevac konventualac, župnik župe bezgrešnog srca Marijina u Vinkovcima. Posljednjeg dana trodnevne priprave, u srijedu 26. srpnja, misu uočnicu predslavio je fra Zoran Tadić, franjevac, župnik Župe sv. Ante Padovanskog iz Bugojna (BiH).

Na blagdan sv. Ane hodočasničku misu predslavili su župni vikari fra Marko Neretljak i fra Marin Matančić koji su se na taj način i oprostili od župljana i zahvalili za svoje višegodišnje pastoralno djelovanje u Župi Belišće, a svečano misno slavlje predslavio je o. Arkadiusz Krasicki, misionar Družbe Duha Svetoga i sveučilišni kapelan u Osijeku. Po završetku svete mise uslijedio je tradicionalni blagoslov djece i roditelja.

I ove godine, svetište je pohodilo velik broj vjernika i hodočasnika, a misnom slavlju prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content