Novosti|

Danas je na gradskom groblju u Belišću svečano otkriven Spomen-križ poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu grada Belišća u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Spomen-križ iznimno je značajan spomenik te simbol stradanja i patnje, ali istodobno i znak slave i vječni podsjetnik na najteže i najljepše trenutke nastajanja samostalne Republike Hrvatske. Tu činjenicu potvrdio je i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić koji je nazočio svečanosti. Okupljenim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostalim građanima obratili su se i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te domaćini, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i predsjednik HVIDR-e Belišće Pavo Milekić.

Na području grada Belišća i Valpovštine tijekom Domovinskog rata poginuo je 41 hrvatski branitelj, a preko njih 250 je ranjeno. Poginuli hrvatski branitelji svoj su život ugradili u slobodu i budućnost Hrvatske te je križ mali spomen njihovoj žrtvi i ljubavi prema domovini.

Inicijator projekta postavljanja centralnog križa na gradskom groblju u Belišću je udruga HVIDR-a Belišće, na čelu s predsjednikom Pavom Milekićem, a uz veliku podršku Ministarstva branitelja RH, Osječko-baranjske županije i Grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content