Novosti|

I ove godine, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja u Savudriji su održani 15. susreti djece hrvatskih branitelja. Od 28. kolovoza do 1. rujna u odmaralištu “Vladimir Nazor” boravilo je petstotinjak djece u dobi od 7 do 15 godina iz cijele Hrvatske, a natjecali su se u raznim sportskim i društvenim igrama, te u umjetničkim radionicama. U ovih 15 godina na susretima je sudjelovalo preko 32 tisuće djece i 3 tisuće voditelja.

Našu županiju, Osječko-baranjsku, u ovih 15 godina predstavljalo je 1.922 djece i 30 voditelja. Osvojeno je ukupno 122 medalje od čega je 39 zlatnih, 46, srebrne i 37 brončanih.

Ove je godine našu županiju predstavljalo 21 dijete, a zapažen rezultat ostvarila je Lorena Grbeša iz Bilja osvajanjem drugog mjesta u glazbenoj radionici. O djeci su cijelo vrijeme vodili brigu i pazili na njih voditelji: Zlatko Rogač iz Belišća, Marko Vakula iz Bilja i Mladen Dukmenić iz Marijanaca, dok je koordinator županije bio Josip Vučetić iz Belišća.

Valpovštinu, odnosno gradove Belišće i Valpovo u ovih 15 godina predstavljalo je 632 djece. Ove godine od desetoro djece iz Valpovštine devetoro je po prvi put na ovim susretima. Također se svih ovih godina nastojalo voditi što veći broj djece čime je dana mogućnost sudjelovanja velikog broja novih sudionika.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content