Novosti|

Svetište svete Ana u Bistrincima, tradicionalno je, već punih 12 godina, mjesto okupljanja članova Matice umirovljenika grada Belišća i svih dragih gostiju. Naime, njihov je hvalevrijedan, lijep i tradicionalan običaj da svakog 27. srpnja, a povodom blagdana svete Ane, na Svetištu okupe sve one umirovljenike koji ga dan prije, na sam blagdan, unatoč dobroj organizaciji prijevoza od strane Župe sv. Josipa Radnika, nisu mogli pohoditi, bilo zbog velike gužve, nedostatka mobilnosti, zdravstvenih problema i drugih opravdanih razloga.

Svake godine zainteresiranost je sve veća, a prema riječima Marije Ilić, predsjednice Matice umirovljenika, ove se godine, na skupu u prekrasnom ambijentu ovog Svetišta okupilo oko 140 sudionika. Bili su tu domaćini – članovi udruge Matice umirovljenika i ostali belišćanski umirovljenici za koje je Matica organizirala prijevoz te gosti – voditeljice i korisnici programa Pomoć u kući koja djeluje pri Matici umirovljenika, gosti iz Valpova, također voditelji i korisnici programa Pomoć u kući koji se održava pod vodstvom valpovačkog Crvenog križa.

Tamo su se, kao i inače, u prekrasnom ambijentu kapelice kao i u prirodi i ostalim ljepotama ovog bistrinačkog Svetišta oni mogli pomoliti, naći svoj mir, a potom i uživati u ugodnom razgovoru i druženju sa prijateljima.

Nažalost, ove godine je kišno i nestabilno vrijeme spriječilo nastavak održavanja ovog ugodnog i lijepog susreta u ljepotama Svetišta, no to nije značilo da je ugodnom druženju kraj. Ono se nastavilo u ugodnom ambijentu prostora njihova Doma. Tamo je za sve upriličeno zajedničko druženje, uz fini ručak, grah s kobasicama i ostalim poznatim i ukusnim dodacima. Nije izostala i redovita veselica uz glazbu.

Tekst: Dajana Petovari (Belišćanski list)
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content