Novosti|

consulting-and-management-1.980x4001

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za sufinanciranje nabave informatičke opreme i softwera za poduzetnike. Natječaj je otvoren od 21.rujna 2015. do 15. siječnja 2016. godine, a sufinacira se 90% od ukupnog iznosa.

Poziv je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima koji posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima, s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti te ujednačenog razvoja svih područja Republike Hrvatske.

Neki od prihvatljivih troškova su:
– troškovi nabave standardnih i out-of-box softvera i izrade specifičnog softvera, uključujući i njegovo instaliranje, programiranje, testiranje i/ili konfiguraciju za potrebe korisnika (npr. programi za računovodstvo);
– troškovi za licence za nadogradnju softvera;
– troškovi nabave računalne opreme, uključujući i instaliranje, programiranje i/ili konfiguraciju za potrebe korisnika;
– troškovi obuke zaposlenika za korištenje novih sustava;
– troškovi za manje infrastrukturne zahvate/radove potrebne za uvođenje IKT sustava (npr. umrežavanje opreme, strukturno kabliranje, konstrukcija server sobe, itd.), za koje nije potrebna građevinska dozvola/potvrda glavnog projekta/rješenje za građenje, do najviše 20.000 kuna;
– troškovi za usluge vanjskog stručnjaka za pripremu i provođenje postupaka nabave, do najviše 10.000 kuna;
– troškovi usluga vanjskog stručnjaka za vođenje projekta, do najviše 10.000 kuna.

Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.500.000 kuna.

Dokumentaciju potrebnu za natječaj možete preuzeti ovdje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content