Novosti|

Kao društveno poduzetnički pothvat udruge Zvono, 2007. osnovana je zadruga Miva Art – Misija za istinske vrijednosti i afirmaciju. Zadruga djeluje na području Osijeka i okolice, ima 9 članova i trenutno jednu zaposlenu osobu, a planira se zapošljavanje još dvije nove osobe. Kao socijalna zadruga Miva Art uvažava razlike među ljudima te radi na zapošljavanju osoba s invaliditetom kako bi ostvarila zajedničke vrijednosti svojih članova/ica i širu društvenu koheziju. Samoodrživost kao osnovnu ideju ostvaruje spajajući društvene, ekonomske i ciljeve zaštite okoliša. Zadruga djeluje na tržištu proizvodnjom dobara i usluga na poduzetnički i inovativan način, a stvorene viškove koristi za ulaganje u zajednicu.

Kroz dosadašnji rad, zadruga je postigla brojne ciljeve, a nastavlja se razvijati i širiti usluge. Tako se s jednom od ideja zadruga javila i na natječaj Europske unije te je započela s provedbom projekta pod nazivom „MIVA ART 2“.  Projekt „MIVA ART 2“ financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 706.263,99 kuna. Upravljačko tijelo provedbe projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dok je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva posredničko tijelo razine 2 i pratit će   provedbu projekta. Cilj je projekta „MIVA ART 2“ ojačati kapacitete socijalne zadruge i razviti nove modele socijalnog poduzetništva u skladu s resursima regije. Ciljane skupine projekta su osobe s invaliditetom, zadrugari i mladi nezaposleni. Kroz projekt koji traje godinu dana provest će se aktivnosti osposobljavanja i usavršavanja menadžmenta zadruge, istraživanje tržišta, usavršavanje postojećih i razvoj novih socijalnih usluga te osposobljavanje osoba s invaliditetom za pomoćna zanimanja: pomoćni pčelar, permakulturni vrtlar, lutkar, palačinka majstor i domar.

Osposobljavanjem osoba s invaliditetom i jačanjem kapaciteta zadruge radit ćemo na jačanju vještina i razvoju socijalnog poduzetništva.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content