Novosti, Novosti ILPAN|

Danas, 4. svibnja 2016. godine, gradonačelnik Belišća Dinko Burić službeno je otvorio nove prostorije ureda Turističke zajednice grada Belišća. Svoje kolege, turističke djelatnike, i ostale uzvanike pozdravila je i voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković kao i direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Antonio Sobol.

Novi ured belišćanske Turističke zajednice nalazi se u jednoj od najstarijih zgrada u Belišću, u tzv. “Pekmez ulici”. Stara kuća obnovljena je u sklopu projekta prekograničnae suradnje s Mađarskom pod nazivom ILPAN (Industrijska baština Panonije). Ova zgrada zaštićeno je kulturno dobro te je kao takva i sama muzejski eksponat. Ovaj objekt, kao značajan ostatak industrijske baštine koji datira od početka postojanja tvrtke i grada Belišća, od sada ima novu namjenu – obavljanje turističke djelatnosti.

Gradonačelnik Burić u svom je obraćanju pohvalio voditeljicu Turističke zajednice Janju Čeliković te predan rad nje i njezinih djelatnika, zahvalio je stručnom timu koji piše i provodi projekte na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, a veliku zahvalu uputio je i projektantu i izvođačima radova. Voditeljica Čeliković zahvalila je Gradskoj upravi koju predvodi gradonačelnik na iznimno velikoj podršci i pomoći u uspješnom djelovanju i radu Turističke zajednice.

Svečanost otvorenja nastavila se prigodnim domjenkom i druženjem svih uzvanika.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content