Novosti|

Dana 18. veljače 2015. (srijeda) s početkom u 19,00 sati, Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Belišće održalo je svoju 4 sjednicu predsjedništva u 2015. godini.

U uvodnom dijelu sjednice nazočne su pozdravili koordinatori Udruge HVIDR-a Belišće: za Općinu Bizovac – g. Zlatko Vuković, Općinu Petrijevci – g. Zdravko Bakarić, Sanicu – g. Stjepan Doljanac, Ladimirevce – g. Branko Pušić i g. Pavo Milekić Predsjednik Udruge.

Na sjednici na kojoj je učlanjeno 4 (četiri) nova člana, nakon podnesenih izvješća Koordinatora Udruge, g. Dragomir Šimić, dopredsjednik udruge i g. Ivica Vidošić, predsjednik Nadzornog odbora podnijeli su izvješće sa tribine „Aktualni braniteljski sat“ održane 12. veljače u Osijeku i potpori mirnom prosvjedu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, Savska 66 dana 15. i 16. veljače.

Nakon toga je g. Pavo Milekić podnio izvješće sa sjednice Glavnog odbora HVIDR-e RH održane u Zagrebu 12. veljače i informirao nazočne o Operativnom planu HVIDR-e RH za 2015., raspravi i odlukama o prijedlozima za izmjene i dopune Statuta u sastavu HVIDR-e RH, temeljem obveze usklađivanja s odredbama novog Zakona o udrugama („N.N.“ br. 74/14) te izvješće o raspravi i donošenju odluka o prijedlozima HVIDR-e RH za izradu novog nacrta Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, dosadašnjem radu Pododbora, saborskog odbora za ratne veterane i očitovanju klubova zastupnika o donošenju Ustavnog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Nadalje, g Milekić je izvijstio nazočne i o „Obavijesti Hrvatskog Zavoda za Mirovinsko osiguranje o razdvajanju mirovina na dio mirovine ostvarene prema posebnom propisu i dio mirovine na temelju staža osiguranja, koju HZMO ovih dana putem portala „egrađanin“ šalje hrvatskim braniteljima i stradalnicima, pozivajuči se na članak 178 Zakona o mirovinskom osiguranju.“

Jednoglasno je donijeta Odluka o obilježavanju Dana HVIDR-e RH koji če Udruga HVIDR-a Belišće obilježiti 25. veljače, radno, postavljanjem jarbola i hrvatskog stijega na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Torjancima i upisom novih polaznika na tečaj osposobljavanja za rad s motornom pilom.

Zbog ukazane potrebe, jednoglasno je donijeta Odluka o imenovanju g. STEVE ABRAMIĆA iz Gata, Koordinatorom Udruge HVIDR-a Belišće za Gat i Veliškovce.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content