Novosti|

Danas, 1. rujna 2016. godine, mjesto Bistrinci posjetio je zastupnik u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi. Povod njegovom dolasku bio je obilazak gradilišta u Romskom naselju gdje je u punom jeku izgradnja društvenog doma za potrebe romske nacionalne manjine za koji su sredstva osigurana iz Savjeta za nacionalne manjine Repuplike Hrvatske i Grada Belišća.

Saborskog zastupnika dočekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, njegov zamjenik Domagoj Varžić te predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Mario Balog. Obilasku se priključila i saborska zastupnica gđa Marija Ilić. Gradonačelnik Burić i zastupnik Kajtazi još su jednom iskazali veliko zadovoljstvo međusobnom suradnjom te što su u mogućnosti pripadnicima romske nacionalne manjine pružiti što bolje i kvalitetnije uvjete za život. Društveni dom bit će multifunkcionalni objekt koji će služiti za različita okupljanja i potrebe, a zgrada će postati i sjedište budućeg romskog kulturno-umjetničkog društva. Građevina će biti prizemni objekt površine od oko 170 četvornih metara.

Nakon obilaska uslijedilo je druženje te tradicionalna 7. Romska fišijada na kojoj je umijeće odmjerilo tridesetak majstora kotlića.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content