Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici Grada Belišća održan radni sastanak sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Veljkom Kajtazijem te s predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine općine Darda Brankom Đurđevićem, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća Mariom Balogom i predsjednicom Saveza Roma u RH „KALI SARA“ Suzanom Krčmar.

Goste je dočekao gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa suradnicima, a tema razgovora na sastanku bili su  problemi lokalne romske zajednice te realizacija projekata za unaprijeđenje standarda življenja iste.

Gradonačelnik je izrazio dobrodošlicu zastupniku Kajtaziju te čestitku na još jednom mandatu u Hrvatskom saboru. Istaknuo je iznimno dobru suradnju kako sa saborskim zastupnikom, tako i s predstavnicima romske nacionalne manjine na području grada Belišća. Naglasio je zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje temelja romskog društvenog doma u Bistrincima. Sljedeći vrlo velik i važan projekt koji je u planu je izgradnja sustava vodoopskrbe i kanalizacije u romskom naselju u Bitrincima za što je Grad Belišće već ishodio građevinsku dozvolu, a projekt je vrijedan više od 2 milijuna kuna s PDV-om.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi iskazao je izuzetno veliko zadovoljstvo suradnjom s čelnicima Grada Belišća i njihovom brigom za romsku nacionalnu manjinu. Istaknuo je kako su Romi na području Republike Hrvatske prisutni unatrag 700 godina te time zaslužuju pomoć i skrb. Sukladno prioritetima u Nacionalnoj strategiji za Rome – zdravlje, obrazovanje, stanovanje i zapošljavanje – zastupnik je, za potrebe lokalne romske zajednice na području grada Belišća, uručio paket s medicinskim potrepštinama kao i aparatima za mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content