Novosti|

U srijedu, 13. rujna 2017. godine, u Maloj vijećnici Grada Belišća održan je radni sastanak sa zastupnikom u Hrvatskom saboru Veljkom Kajtazijem, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Brankom Petrovićem, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine općine Darda Brankom Đurđevićem, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća Mariom Balogom i predsjednicom Saveza Roma u RH „KALI SARA“ Suzanom Krčmar.

Goste je dočekao zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljiljanom Žigić te  direktorom tvrtke Hidrobel d.o.o. Andrejom Bičkom.

Zamjenik gradonačelnika izrazio je dobrodošlicu zastupniku Kajtaziju. Istaknuo je iznimno dobru suradnju sa saborskim zastupnikom i s predstavnicima romske nacionalne manjine na području grada Belišća. Naglasio je zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje romskog društvenog doma u Bistrincima i završetka izgradnje sustava vodoopskrbe i kanalizacije u romskom naselju u Bistrincima, projekta vrijednog više od 2 milijuna kuna s PDV-om.

Direktor Hidrobela Andrej Bičak upoznao je sudionike s tijekom radova na sustavu vodoopskrbe i kanalizacije u romskom naselju te istaknuo kako bi radovi trebali biti gotovi do kraja ovog mjeseca.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi iskazao je izuzetno veliko zadovoljstvo suradnjom s čelnicima Grada Belišća i njihovom brigom za romsku nacionalnu manjinu te najavio svoj sljedeći posjet krajem ove godine.

Nakon održanog sastanka, sudionici sastanka obišli su radove koji se odvijaju u romskom naselju u Bistrincima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content