Novosti|

Danas je u poslijepodnevnim satima, u naselju Marka Oreškovića u Bistrincima, održana Romska čobanijada. U ime domaćina, Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća, sve je pozdravio predsjednik Mario Balog, rekavši kako ovakvo druženje postaje već tradicionalno. Naime, na ovoj, petoj Romskoj čobanijadi, okupilo se tridesetak natjecatelja iz Belišća i prigradskih naselja.

Druženju na 5. Romskoj čobanijadi pridružili su se i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić, direktorica Kombela Marina Novoselnik i povjerenik za prigradsko naselje Bistrinci Rade Bagarić.

Gradonačelnik Burić rekao je kako Grad Belišće podržava romsku nacionalnu manjinu te da mu je drago što je čobanijada postala tradicionalan događaj.

-To je tradicija koju trebamo svi zajedno njegovati i davati potporu. I ne samo romskoj nacionalnoj manjini, nego svim pripadnicima nacionalnih manjina. Bogatstvo grada Belišća je upravo to što uvijek ističemo, ta neizbrisiva povijesna činjenica da imamo sreću da smo nastali na temeljima 22 narodnosne skupine i zadaća je većinskog hrvatskog naroda u gradu Belišću, ljudska i moralna, poštivati svakoga, naglasio je gradonačelnik Dinko Burić.

Grad Belišće je pripomogao u organizaciji 5. Romske čobanijade, a gradonačelnik je zahvalio organizatorima, Vijeću romske nacionalne manjine grada Belišća, te čestitao pobjednicima – Nenadu Mihajloviću na prvom, Zoranu Čonka na drugom i Alenu Petroviću na trećem mjestu.

-Ovakvo događanje još je snažniji poticaj da u Belišću njegujemo ono što je najvrjednije, a to je čovjeka kao čovjeka. Ovakvim druženjima dajemo dobru poruku svima, a i samima sebi dajemo poticaj da zajedno radimo na izgradnji našeg grada, naglasio je gradonačelnik.

Ipak, posebno je istaknuo infrastrukturne projekte.

-Važno je da nastavimo s infrastrukturom na području grada Belišća i ovdje u Bistrincima za naše sugrađane, pripadnike romske nacionalne manjine. Drago mi je da mogu najaviti da smo prije desetak dana s državne razine dobili obavijest da su osigurana određena sredstva za nastavak izgradnje društvenog doma ovdje u Bistrincima za pripadnike romske nacionalne manjine. Sigurno će to pratiti i Grad Belišće, a drago mi je da i država prepoznaje značaj njegovanja tih odnosa. Sve u svemu, zajedno vrijedimo puno, naglasio je gradonačelnik Dinko Burić.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content