Novosti|

U petak, 16. siječnja 2015. godine gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić i pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljilja Žigić održali su konferenciju na kojoj su izvijestili medije o aktivnostima na navedenom projektu. Konferenciji su nazočili i Jurica Krleža, član uprave Hrvatskih cesta d.o.o. i Josip Škorić, direktor ispostave Hrvatskih cesta iz Osijeka koji su izvijestili o završetku javnog natječaja za izvedbu poslova na planiranoj rekonstrukciji.

Projekt vrijedan 15 milijuna kn, bez PDV-a, započet će koncem veljače i trajati narednih šest mjeseci. Početak zahvata nalazi se na početku prilaznih rampi mostu 107. brigade HV, a završava u ulici Kardinala Stepinca. Ukupna duljina zahvata na državnoj cesti iznosi 1800 m. Obuhvaćena je rekonstrukcija postojeće ceste sa izvedbom dva oblika „kružni tok“, izgradnja pješačke i biciklističke staze u cestovnom koridoru, izgradnja pripadajuće oborinske odvodnje prometnih površina i izvedba cestovne rasvjete. Posebnu vrijednost ovoj rekonstrukciji daje izgradnja odgovarajućih spojeva gospodarske zone Sjever s državnom cestom. Oba kružna raskrižja projektirana su u skladu s hrvatskom normom HRN.C4.050 i prema Smjernicama za projektiranje i opremanje raskrižja kružnog oblika rotora.

Gradonačelnik Dinko Burić zahvalio se svima koji su sudjelovali u planiranju i projektiranju ovog projekta, a predstavnici Hrvatskih cesta d.o.o. istakli su uspješnu suradnju i sinergiju gradonačelnika i veliko zadovoljstvo u suradnji predstavnika jedinice lokalne samouprave, kao i s gospodarstvenicima iz Belišća u tvrtkama Harburg Freudenberger i Duropack.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content