Novosti|

Nastavljen je ciklus pripremnih radionica za djecu kandidate koja će pripremati scenski nastup u sklopu projekta „Mi svijetlimo“ koji provodi Udruga „Zvono“. Djeca osnovnoškolci i polaznici Glazbene škole imali su prilike sudjelovati u glazbenoj, plesnoj, dramskoj i kreativnoj radionici. Radionice su se održavale 14. i 21. studenoga, na kampu Citadela i u Klubu mladih Garaža, Belišće.

Glazbenu radionicu vodile su profesorice Tihana Ivanković i Romana Borš-Mačak, djelatnice Glazbene škole. Djeca su tijekom radionice imala priliku pjevati i svirati na različitim instrumentima, sudjelovati u različitim ritmičkim vježbama i zajednički izvoditi jednostavnije koreografije.

Plesna i dramska radionica odvijala se pod vodstvom diplomirane glumice i lutkarice, Jasmine Pralije. Na plesnoj radionici mlađi su polaznici radili vježbe prema impulsu glazbe te skokove u prostoru, dok su stariji polaznici radili osnovne korake hip-hopa. Dramska radionica bila je u znaku bespredmetnih radnji, vježbi maste i unutarnjih radnji. Također, mlađi polaznici radionica su upotrebom mašte i igre izvodili imitacije divljih životinja.

Likovna pedagodinja i izvoditeljica projekta Sonja Jurman bila je voditeljica kreativne radionice. Na toj radionici djeca su razgovorom i zajedničkim dogovorom iznosila svoje prijedloge za naziv predstave koju će izvoditi. Na drugom su djelu radionice imala priliku davati vlastita likovna rješenja i prijedloge za plakat predstave.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content