Novosti|

Grad Belišće jedan je od kandidata za Europski grad sporta 2017., titule koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Tim je povodom danas u Belišće stigla četveročlana Komisija (predsjednik Gian F. Lupattelli, glavni tajnik Hugo Alonso te članovi Danilo Montanari i Guido Bovolo), koja će kroz tri dana obići Belišće i njegova prigradska naselja te razgledati što sve čini podlogu za potvrdu kandidature. Njihov boravak započeo je danas u poslijepodnevnim satima, kada je u belišćanskoj vijećnici predstavljena Komisija te održana prezentacija kandidature grada Belišća za titulu Europski grad sporta 2017.
Goste je pozdravio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, a prigodnim riječima obratio se i predsjednik Komisije Gian F. Lupattelli koji je ujedno gradonačelniku uručio službenu plaketu kandidature grada Belišća. Nakon toga, prezentaciju sportske povijesti, sadašnjosti i budućnosti Belišća održao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.
Uoči početka prezentacije, zamjenik gradonačelnika Varžić rekao je kako je uvjeren da će Belišće ovu kandidaturu i dobiti:
-Dugi niz godina Belišće nosi naziv grada sporta. Upravo na tome temeljimo našu kandidaturu. Temeljimo je na svim našim sportskim uspjesima, na našim olimpijskim medaljama, našim nastupima na olimpijskim igrama, kao i brojnim osvojenim svjetskim i europskim prvenstvima.
O tome što bi Belišću značila ova titula, dogradonačelnik ističe različite mogućnosti suradnje s drugim europskim gradovima koji su ponijeli ovu laskavu titulu, a tu su i zajednički projekti između sportskih klubova te samih gradova.
U nastavku današnjeg protokola, Komisija je posjetila sportsku dvoranu i kuglanu u Belišću te se upoznala s radom dvaju kuglačkih klubova “Željezničar” i “Belišće”, belišćanskog košarkaškog, odbojkaškog i sambo kluba, a posjetili su i Hrvatsko planinarsko društvo “Belišće”. Slijedio je obilazak Kajak kluba te sportske dvorane u Veliškovcima odnosno predstavljanje Malonogometnog kluba “Belišće” te Sportske udruge gluhih.
Sutra, od 10 sati, Komisija će pogledati univerzalni sportski sat za djecu u vrtiću, na belišćanskom bazenu će pogledati školu plivanja te pripremni trening za Igre na vodi, posjetit će streljanu, rukometno igralište, vanjsko vježbalište te obići gradski stadion, nakon čega će u prostorijama NK Belišće biti održana konferencija za novinare.

Autor teksta: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content