Novosti|

Proslava Dana škole Ivana Kukuljevića Belišće ove je godine bila tiha, zbog pijeteta prema iznenada preminulog dugogodišnjoj djelatnici Evici Strugačevac. Svečana sjednica Učiteljskog vijeća i dodjela nagrada i priznanja učenicima započela je danas u 9 sati.

Tijekom ove školske godine naši su učenici postigli brojne i zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama, bez obzira radi li se o međuopćinskom, županijskom ili državnom nivou, te su zaslužili biti nagrađeni. Također, dodijelit ćemo priznanja i učenicima koji su se osobito istakli u promicanju svijesti o našoj školi kroz sudjelovanja u kulturnim i drugim manifestacijama. Svima želim čestitati na postignutom uspjehu, zahvaliti na trudu, ne samo učenicima, nego i njihovim nastavnicima, rekao je Darko Kovač, ravnatelj osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pozdravljajući sve okupljene u školskom holu.

Za uspjehe na natjecanjima tijekom ove školske godine, nagrade i priznanja su primitli Ivan Jelkić iz 7.d (1. mjesto na županijskom i 11. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti), te Grgur Salai iz 8.a (1.m jesto na županijskom natjecanju iz astronomije). Na županijskom natjecanju iz geografije Luka Đukić (8.a) osvojio je drugo, Dario Pepić (8.a) peto, a Magdalena Brener (7.a) sedmo mjesto. Grgur Salai (8.a) primio je priznanje i za osvojeno 7. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Lucija Grgurić iz 4.d bila je četvrta na županijskom natjecanju iz matematike, Tomislav Lovrić (7.b) osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju mladih tehničara (fotoamateri), dok je na istom natjecanju Dominik Bebeši iz 7.b završio na drugom mjestu.

Za sudjelovanje na županijskim sportskim natjecanjima, nagrade i priznanja dobile su odbojkašice i košarkaši, dok su za sudjelovanje na županijskoj smotri Lidrano nagrađeni izvođači dva igrokaza – „Sat ljubavi“ i „Ljubav, ah ljubav“ (mentorice Karmen Soldo i Ružica Kazimić).

Posebna nagrada je uručena 3.d razredu, koji je osvojio gitaru na nagradnom natječaju DM-a. Za sudjelovanje na literarnom natječaju – Susret mladih pjesnika osječko – baranjske županije nagrade su primili Davor Arsenić (2.b) za pjesmu Hobotnica i Novela Pantoš (4.a) za pjesmu Jesenje srebro, dok je Klara Iličić (4.d) sa svojim literarnim radom osvojila drugo mjesto na županijskom natjecanju u organizaciji Državne službe za zaštitu i spašavanje.

Na državnom natjecanju Centra za neohumanističke znanosti “Moja prva knjiga” sudjelovale su učenice 4.d razreda koje su napisale i oslikale vlastite knjige. Nagrađene su Klara Iličić za knjigu Morske dubine, Lucija Grgurić za knjigu Kuća broj 13, te Ana Šerić za knjigu Moja mašta, moja stvar. Uz sudjelovanje na raznim natjecanjima i tijekom ove školske godine OŠ Ivana Kukuljevića ostvarila je uspješnu suradnju s Udrugom djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono, te s Udrugom Portal alfa i Gradskim društvom Crvenog križa Valpovo.

Nakon dodjele nagrada i priznanja održana je komemoracija za preminulu Evicu Strugačevac, a školske svečanosti, odnosno priredbe koje su planirane za popodnevne sate u Amaterskom kazalištu, otkazane su do daljnjega.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content