Novosti|

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću svečano slavi blagdan sv. Ane u njezinom svetištu na Dravi u Bistrincima.

Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u nedjelju, 23. srpnja, a misno slavlje prvoga dana predslavi fra Martin Dretvić franjevac konventualac, gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima. Drugog dana trodnevnice, u ponedjeljak, 24. srpnja misno slavlje predslavi fra Željko Klarić, franjevac konventualac, župnik župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima. Posljednjeg dana trodnevne priprave, u srijedu 25. srpnja, misu uočnicu predslavi fra Zoran Tadić, franjevc, župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Bugojna (BiH). Za vrijeme trodnevnice misna slavlja su u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je od 17 do 19.30 sati.

Na blagdan Sv. Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 19 sati. Hodočasničku misu u 7 sati predslavit će župni vikari fra Marko Neretljak i fra Marin Matančić koji će se na taj način oprostiti od župljana i zahvaliti za svoje višegodišnje pastoralno djelovanje u župi Belišće uoči odlaska na nove službe.

Svečano misno slavlje na blagdan sv. Ane u 19 sati predslavit će o. Arkadiusz Krasicki, misionar Družbe Duha Svetoga i sveučilišni kapelan u Osijeku, a po završetku svete mise uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 17 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Parkiralište župne crkve sv. Josipa Radnika u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka misnih slavlja.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content