Novosti iz života udruga|

U lipnju je započela provedba projekta kroz koji su obuhvaćeni mladi i relevantni dionici u području rada s mladima, a u listopadu su započele rasprave, dijalog između mladih i donositelja odluka u šest gradova Osječko-baranjske županije, s mladima i donositeljima odluka te uz sudjelovanje stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja mladih.

Projekt Mladi, kako ste? provodi se na području Osječko-baranjske županije, u partnerstvu PRONI Centra za socijalno podučavanje i Osječko-baranjske županije unutar 13 mjeseci, od 1. lipnja. 2023. do 30. lipnja 2024., a uključit će mlade i donositelje odluka te stručnjake iz područja mentalnog zdravlja iz naše županije. Glavni je cilj projekta podići razinu svijesti u zajednici o potrebama i poteškoćama s kojima se susreću mladi OBŽ-a u području mentalnog zdravlja. Provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti osnažit će se mladi, krajnji korisnici, za aktivno sudjelovanje, kako bi u dijalogu s donositeljima odluka u svojoj lokalnoj zajednici, kreirali preporuke za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih.

Rasprava Mladi, kako ste? održana je u petak, 10. studenoga u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, a na njoj su se okupili mladi iz Belišća, Valpova i okolnih mjesta te predstavnici škola, udruga, institucija.

Osim predstavnika udruge PUKS i Osnovne škole Belišće, na diskusiji su sudjelovali Branimir Kolarić ispred Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Belišća, Tin Lacković ispred Likovne udruge Bel-art, kao i Ana Potočki i Kristijan Čorić iz Inkluzivne kuće Zvono.

Na temu Rizični i zaštitni faktori mentalnog zdravlja mladih govorili su Izabela i Dinko Pleša, osnivači Kongnitivne Muze. Dok su u panel diskusiji sudjelovali Sanja Antolović Kurtović – psihologinja iz OŠ Valpovo, Tea Ožegović – psihologinja iz  Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Vanesa Šarić – predsjednica udruge PUKS te Dinko Pleša – magistar psihologije.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content