Novosti|

U utorak je gradonačelnik Belišća Zvonko Borić u maloj gradskoj vijećnici primio najmlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Belišće koje su na državnom natjecanju u Novalji na Pagu (26. i 27. travnja) osvojile treće mjesto.

Uz Mariju Đurđević, Niku Šimić, Nikolinu Kujundžić, Adrijanu Rittgasser, Doru Sobodić, Leu Antolović, Miu Puljek, Moniku Kuna, Vlatku Jerbić i kapetanicu Petru Andrašić, gradonačelnik je primio i trenera kadetkinja Josipa Kalema, te članove Uprave OK Belišće, predsjednicu Dragicu Jančikić i Zdenka Glasovca.

Gradonačelnik je u svoje ime, u ime Grada te svih Belišćana čestitao mladim odbojkašicama na uspjehu, pohvalivši njihov trud te trud trenera i Uprave.

-Vi ste ovim uspjehom još jednom dokazale kako je Belišće sportski grad i kako se može biti vrhunski sportaš unatoč financijskim teškoćama koje vas muče. U daljnjem životu vam želim puno uspjeha u školi, na fakultetu, te u sportskim natjecanjima, rekao im je gradonačelnik, a željama se pridružila i Antonija Andrašek Barić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u gradu Belišću.

O veličini uspjeha koje su postigle mlade odbojkašice, inače učenice šestih i sedmih razreda belišćanske osnovne škole, govorio je trener Kalem, koji je ponosno istaknuo kako je treće mjesto na državnom natjecanju velik uspjeh.

-Ovo mjesto je tim važnije kad se uzme u obzir da je to najveći uspjeh našeg kluba u ovom uzrastu, rekao je Kalem, dodavši kako su njegove odbojkašice redom odlične učenice, a s obzirom da je u ekipi generacije prije njih od 15 odbojkašica, njih 13 visokoobrazovano, ne sumnja i da će ova generacija mladih sportašica biti uspješna i van sportskih terena. Kalem je također zahvalio na pomoći Gradu Belišću i Kombelu, kao i roditeljima koji su financijski pomogli odlazak na državno prvenstvo.

Dragica Jančikić, kao predsjednica Uprave još je jednom zahvalila i čestitala odbojkašica i njihovom treneru na trudu i postignutim rezultatima, naglasivši kako bavljenje sportom za mlade osobe ima višestruku korist. Nakon što su odbojkašice ispričale gradonačelniku svoja iskustva s državnog prvenstva, te se prisjetile prijateljica koje su ondje stekle, kapetanica kadetkinja OK Belišće, Petra Andrašić, uručila je gradonačelniku medalju s prvenstva i majicu OK Belišće, a gradonačelnik je svoju potporu sportskim naporima pokazao kroz donaciju 15 kvalitetnih lopti Odbojkaškom klubu Belišće.

Monika Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content